Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.
Witam
W zeszłym tygodniu podczas mrozu ok. -20 podczas przyśpieszania zapaliła mi się kontrolka świec żarowych i silnik zgasł. Odrazu opaliłem, chwila normalnej jazdy i znów sprężynka i zgasł. Zauważyłem, że sprężynka zapala się przy obciążeniu silnika (przyśpieszanie). I tak cały czas. Wymieniłem filtr paliwa lecz według mnie nie był zapchany. Po wymianie filtra w garażu i ogrzaniu samochód jeździł normalnie lecz na drugi dzień znów to samo. Przez F-super odczytałem następujące błędy: P1211, P0191, P0200. Skasowałem, próba jazdy i znów to samo (sprężynka). Odczyt błędów: P1211, P0200. Wlałem do zbrornika ON wymieszane z dodatkiem oraz PB z olejem do dwusuwa. Kolejna próba i znów sprężynka. Błedy: P1211, P0251. Zauważyłem, że jak mróz jest do -15 to mogę jeździć a jak większy to sprężynka. Odlałem trochę paliwa do słoika i wystawiłem na zewnątrz i w tem. poniżej -16 ON się robi się mętne i opada parafina. Z informacji uzykanych od poprzedniego właściciela wynika, że wtryski były regenerowane.
Co może być przyczyną wyskakującej sprężynki?
|