View Single Post
Stary 07-02-2012, 13:08   #349
Tom101
ford::beginner

Model: Transit Custom
Silnik: 2.2 TDI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Padła już druga turbosprężarka. Co jest nie tak ?

Wszystko fajnie o czym piszecieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..ale powiedzcie mi jedno:dlaczego vw,audi czy inne auta posiadajace turbine Garetta nie maja w zasadzie z nia problemu takiego jaki jest w Fordzie?Nie wnikam w konstrukcje silnikowego zasilania olejem.w jakim aucie wystepuje takie sitko jak przy tych silnikach TDCI,HDI?jedno co ja stwierdzilem(przerobilem juz w swoim bycie 37 aut ktorych bylem wlascicielem)to sitko to po prostu idiotyzm!nawet to nowe zmodyfikowane,teflonowe jest do d...yGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,wynalazek zbedny!moze jest tak ze Ford wiedzial iz w poczatkowej fazie "docierania" nowego auta silnik bedzie produkowal mase smieci,wiec sitko...tak jak napisalem:nawet zakrzepniecie oleju na nim objawi sie jego zablokowaniem, a olej moze zakrzepnac z roznych przyczyn,niska temperatura,wysoka temperatura,kilka dni postoju auta,jakies "przekrety" ze specyfikacja oleju.czy ktos kiedys badal olej?moze na 100% stwierdzic ze jego specyfikacje jest taka jaka powinna byc?tak samo z paliwem=ropa?ile razy szlyszelismy ze stacje benzynowe sprzedaja syf?myslicie ze jak pisze na butelce z olejem ze to max super i nie ma niczego lepszego to jest prawda?ja w to watpie.
Nowe zmodyfikowane sitko to wklad w srube,nawet jak wymiana oleju bedzie czesta,a silnik produkuje jakies smieci to ono sie i tak zatka,bo gromadzi w sobie wszystko,blokujac smarowanie.mozna je wymieniac,oczywiscie,ale wymiana oleju+sitko to juz nie bedzie "fajna"cena za usluge.nie reklamuje wywalania sitka,kazdy ma swoj rozum i decyduje co robi ze swoim pojazdem.ja mysle ze w moim przypadku,gdyby tego sitka nie bylo od poczatku,to nie musialbym wymieniac turbiny.notabene predkosc z jaka obraca sie lozysko w turbinie powinna spowodowac zmielenie wszystkiego co jest mikro-smieciem.tak mysleGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS:jesli ktos znajdzie turbo z dawcy francuza o takich samych parametrach jak Ford,to nie ma potrzeby wymiany czy regulacji sztangi i gruchy podcisnienia..sa tak samo ustawione...ja nie stwierdzam roznicy po testach z przekladaniem w/w..

Ostatnio edytowane przez Tom101 ; 07-02-2012 o 13:25
Tom101 jest offline   Odpowiedź z Cytatem