Cytat:
A czy ty w każdym temacie musisz siać zamęt.
Normalnie MacGyver Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Normalnie to sie czlowiek uczył a MacGuver mial wiecej szczescia+ zaczarowany scyzoryk .
"Panowie nadal to samo meczycie."
z tym zdaniem to sobie tak troche zartowałem..gdybym niemiał zamiaru dalej z Wami pisac to bym nie pisał..ale to takie pisanie dobrze porownałes ze gadamy juz jak baby na jarmarku..nie obrażając pieknych kobiet
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jesli chodzi o silikon to wlaasnie tutaj mysle ze mam racje...nakladaja go maszyny a pozniej tylko pokrywy sie dociska. nigdy niema 100%pewnosci ze jakis kawalek nie polnynie tam gdzie niepowinien. To samo jest z wiórami i opiłkami..nowy silnik sie dociera...niechcacy przy pomntazu tłoka z pierscieniami pracownik moze obetrzeć metalem o metal i jakies drobne wiórko się zawieruszy.
Dlatego w silnikach smok na dnie miski olejowej ma zawsze sitko aby zbyt duzy smiec nie został zaciągniety.
Przy spuszczaniu oleju z nowych silników nieraz widziałem gródki czegos... co spływało do miski z olejem w serwisie.
Powtórze..po pierwszych wymianach oleju w nowych silnikach !!!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A najciekawsze miałem niedawno..az znajomemu pokazywałem bo sam nie wierzyłem.
odkręcam koło pasowe to byl silnik Alfa romeo...1,9jtd..odkreciłem srube..wyciagam kółko a w środku pełno wiórów z obróbki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tyle ile wiórów powstało podczas gwintowania zostało w środku. Ale aby nie bylo ...to nie chodziło o koło pasowe..koło pasowe miało tylko otwór..wióra były w środku otworu WAŁU KORBOWEGO SILNIKA.
Tak naprawde na pokaz wszystko ładnie wygląda ale to wszystko kontrolują ludzie i niech ktoś ma gorszy dzien w pracy-to pozniej są takie tego rezultaty
Cytat:
VW w USA spadl z TOP 10 na ..36 miejsce w rankingu..co sie stalo?Zlikwidowano montownie w Mexyku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.To samo sie tyczy BMW,Merola....
|
A czy VW czy BMW to dobre marki...? mysle ze amerykanskie samochody typu Ford na łeb biją takie własnie marki.
za duzo mialem z nimi do czynienia..
Panowie my w europie niemamy rozwinietej motoryzacji a to amerykanie wprowadzaja wiecej wymogow ktore pozniej pojawiaja sie w eropie.
To oni mają wieksze bezpieczenstwa odnosnie samochodów jak my. Motoryzacja w europie jest w tyle za amerykanami. w europie samochod jak byle czujnik sie zepsuje to muis stanac..a popatrzcie na forda..uszkodzenie czujnika temp..uszkodzenie przeplywomierza..brak wody w chlodnicy takie rzeczy niemaja wplywu na prace silnika. To nie jest głupota amerykanów..to jest ich bezpieczenstwo!!! samochod ma jezdzic a nie byc tylko sewisowany. To amerykanie robili zawsze testy wytrzymalosciowe silnikow na bezawaryjna prace dla przejechania 160kkm lub 4h pracy silnika na bardzo wysokich obrotach co odpowiadało tej własnie wartości.
ale u nas w europie samochod jest tylko na 3-lata do momentu skonczenia sie gwarancji
znajomu kupił nową insignie. w ciagu 1roku ten samochod juz chyba wiecej czasu spedzil w serwisie jak moj samochodzik po 10 latach.