View Single Post
Stary 07-02-2012, 20:14   #360
Tom101
ford::beginner

Model: Transit Custom
Silnik: 2.2 TDI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Padła już druga turbosprężarka. Co jest nie tak ?

zaniedbana dbalosc o wymiamiany olejeju,ok...w przypadku tego Forda co kupilem to ma miejsce..ale ja jestem w UK,wiec syf+zgnilizna+oszczedzenie 1funta ma na to wplyw..angole nie naleza do nacji dbajacej o cokolwiek,latwo przyszlo=latwo poszlo,panstwo mi da bo sie nalezy..juz pisalem..
mjprzem ja spedzilem 16 lat swojego zywota w USA i powiem ci tak:amerykanskie marki to jest generalnie prowizorka.oczywiscie pisze o tych obecnych.nawet takiego Focusa o jakim piszemy nie ma w USA...Ford owszem,ale nie taki jaki jest w EU..tam sa inne Fordy niedostepne tutaj!A opinie maja taka sama jak i tu!Tanie i niewarte dlugiego zaufania!Ford w USA jest autem popularnym,tanim i nieprzewidzialnym obecnie na dlugoletnosc,to samo to w EU.Poza tym w USA sa troche inne kryteria urzytkowania aut.Nie chodzi tam o bezpieczenstwo(co moze sugeruje jakas reklama)tam idzie o wygode i komfort..Jak "grubas"wlazi do auta to musi sie nie zginac..jak jedzie to nie lubi zeby nim podskakiwalo na nierownosciach asfaltu,lubi miec plusz kolo siebie i A/C dobrze chlodzace,a co i jak pod maska to juz inna sprawa.W USA benzyna jest mieszana z alkoholem.86 oktanow..jest..gdzie masz takie paliwo w EU?Jaka to technologia silnika?W Polsce to by nie przezylo..Auta wysylane z USA nie zyja dlugo w PL,stopy metalu glowicy nie sa przewidziane na temperatury spalania paliwa 92 oktany!To sa inne glowice!Porownywalismy z kumpem Audi A3 robione na USA a robione na DE,efekt?Inne parametry silnika i metali!!!!Tak jest prawda,glowice nie wytrzymuja,siadaja uszczelki,a potem kanaly zaworowe. Diesel? No jest:vw,audi,Mercedes=miniumu 50.000$ podstawowa wersja,ale nie Ford Focus...4x4 Duramax 6.2l Pick-up,owszem za ...58.000$?Duramax silnik Diesla jest naprawde OK,mialem takiego Forda..15l/100km-i to bylo nie za duzo jak na jego moc i wygode.I tak prosze tez patrzyc na chamerykanskie auta..WYGODA+to ile MIL z Galona..im wiecej MIL tym mniejsza wygoda.To sa Amerykanskie kryteria..amenGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tom101 jest offline   Odpowiedź z Cytatem