View Single Post
Stary 08-02-2012, 21:26   #15
mati73

Domyślnie Odp: Ford Focus 1.6 182KM vs. Skoda Octavia RS 200KM

Cytat:
Napisał Octavia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może warto po prostu umówić się na jazdę próbną.
Dane techniczne jednoznacznie wskazują na Skodę
Sęk w tym, że Octavią RS (co prawda w automacie) już jechałem - wrażenie świetnie, natomiast Focusa w wersji 182KM nie mają nigdzie w Poznaniu (ponoć zalecenie od Forda), jechałem więc wyłącznie wersją 150KM, w manualu i to w trzy osoby (Skodą w 2). Porównania raczej nie ma. Pytanie, na ile bardziej zrywna jest wersja 182KM Focusa i na ile może rywalizować ze Skodą - w końcu 0,5 sekundy do setki to nie jest gigantyczna przepaść...

Cytat:
Napisał Szejk.Ahmed Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A po czym wnioskujesz,że silnik Oktavi jest lepszy.?
Silnik w Fordzie to nowa jednostka i jak na razie za dużo o niej nie można powiedzieć.
Wnioskuję wyłącznie po parametrach producenta. I subiektywnych odczuciach, o których piszę powyżej. Aczkolwiek może to być mało miarodajne: 2 os. w Skodzie vs 3 os. w Focusie, wersja 200KM w automacie w Skodzie vs. 150KM w manualu w Focusie. Dlatego dopytuję o możliwe (odczuwalne) różnice w docelowej wersji 182KM.

Cytat:
Napisał maciaba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zazdroszczę Ci, że możesz ot tak zmienić sobie auto bo te co masz ma za mało koni XD
Bezpieczeństwo ponad wszystko! ;-)
A tak serio, z uwagi na formę finansowania po prostu bardziej mi się opłaca kupić nowe.

Ostatnio edytowane przez mati73 ; 08-02-2012 o 21:32
  Odpowiedź z Cytatem