Cytat:
|
Może warto po prostu umówić się na jazdę próbną.
Dane techniczne jednoznacznie wskazują na Skodę
|
Sęk w tym, że Octavią RS (co prawda w automacie) już jechałem - wrażenie świetnie, natomiast Focusa w wersji 182KM nie mają nigdzie w Poznaniu (ponoć zalecenie od Forda), jechałem więc wyłącznie wersją 150KM, w manualu i to w trzy osoby (Skodą w 2). Porównania raczej nie ma. Pytanie, na ile bardziej zrywna jest wersja 182KM Focusa i na ile może rywalizować ze Skodą - w końcu 0,5 sekundy do setki to nie jest gigantyczna przepaść...
Cytat:
|
A po czym wnioskujesz,że silnik Oktavi jest lepszy.?
Silnik w Fordzie to nowa jednostka i jak na razie za dużo o niej nie można powiedzieć.
|
Wnioskuję wyłącznie po parametrach producenta. I subiektywnych odczuciach, o których piszę powyżej. Aczkolwiek może to być mało miarodajne: 2 os. w Skodzie vs 3 os. w Focusie, wersja 200KM w automacie w Skodzie vs. 150KM w manualu w Focusie. Dlatego dopytuję o możliwe (odczuwalne) różnice w docelowej wersji 182KM.
Cytat:
|
Zazdroszczę Ci, że możesz ot tak zmienić sobie auto bo te co masz ma za mało koni XD
|
Bezpieczeństwo ponad wszystko! ;-)
A tak serio, z uwagi na formę finansowania po prostu bardziej mi się opłaca kupić nowe.