Temat: [S-MAX 2006-2015] Stylistyka titanium vs. titanium s
View Single Post
Stary 09-02-2012, 00:12   #2
Krzysztof_S
ford::beginner

Model: S-Max
Silnik: 1,6 Eco Boost
Rocznik: 2012
Domyślnie odp: Stylistyka titanium vs. titanium s

Titanium S ma seryjnie tylny spojler i lakierowany tylny zderzak - DUZA I NAJWAZNIEJSZA WEDLUG MNIE ROZNICA w wygladzie Auta.

Dodatkowo Titanium S ma nakladki na progi po bokach i nakladke na dole przedniego zderzaka (wszystko lakierowane) oraz troche inny ksztalt grilla. No i sam zderzak ma troche inny wzor w zwiazku wlasnie z dyfuzorem. Te elementy nie mialy dla mnie znaczenia.

Kluczowe jest jednak lakierowanie zderzaka tylnego co moj dealer zalatwil mi za 1000 PLN (w kolorach ICE WHITE + Panther Black) i sa nie mogl wyjsc z podziwu jak bardzo auto nabralo elegancji od tylu. No i trzeba kupic spojler za 1500 PLN.

Titanium S ma tez czerwone nitki alcantary, co mi akurat sie by podobalo. Oraz Sportowe Zawieszenie (dokupilem za 1000 PLN do zwyklego Titanium), jak i 18tki alu (zwykly Titanium ma 17tki i przy nich zostalem).

Jak ja zamawialem to nie bylo silnika 2.0 w manualu, wiec zawezilem swoj wybor pomiedzy 1,6 Eco Boost manual Titanium z dokupieniem duzej ilosci dodatkow, a 2.0 Eco Boost Power Shift Titanium S. Roznica w cenie u mnie byla w grudniu 2011 okolo 15 tys PLN.
I to pomimo dokupienia spojlera, sportowego zawieszenia, lakierowania zderzaka, alcantary, ksenonow i przyciemnianych szyb.

Jezeli roznica wynosilaby 2700 PLN i za to mialbym spojler, lakierowany tylny zderzak (z dyfuzorem, co akurat mniej istotne moim zdaniem), czerwona nitke na alcantarze, 18tki, sportowe zawieszenie oraz dodatkowe nakladki na progi jak i na przedni grill, to bym sie nie zastanawial tylko od reki bral Titanium S. Lakierowanie zderzaka i dokupienie spojlera zalatwia juz 2700 PLN, a cala reszta jest za free.
Zakladam oczywiscie, ze sama alcantare jak i ksenony i tak dokupujesz to zwyklego titanium - inaczej roznica nie bylaby 2700.

No jeszcze opony zimowe beda kosztowac 1000 PLN wiecej ze wzgledu na 18tki, ale to w cenie auta szczegol.

K.

PS. Jakie sa rabaty na poczatku 2012 - jak wolisz napisz prywatna wiadomosc - odpisze co ja dostalem. :-)
Krzysztof_S jest offline   Odpowiedź z Cytatem