Cytat:
|
Odpowietrzanie układu robi się w ten sposób że nagrzewa się silnik do dwukrotnego załączenia wentylatorów i przez chyba dwie minuty trzyma się silnik na 2000obr. I to cała filozofia.
|
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jeszcze nie widziałem włączonych w Polsce wentylatorów nawet latem przy 30 stopniach i włączonym piecu nie udało mi się doprowadzić do zapięca wentylatorów i to nie tylko w moim Galu ale jeszcze w kilku innych. Co innego przy silniku 2.0 lub 2.3 w benz ale tdi milczały zawsze. Jedyny przypadek po dzwonie bez płynu po ok 1 min zapioł się wentylator, i nie pisz mi o termostacie i innych bajerach na temat systemu chłodzenia mogę zacząć pisać książkę w tym samochodzie walczyłem z 4 sztukami wszystkie z sukcesem i jest ok ale wentylatora w żadnym nie słyszałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zapraszam do odpalenia tdi i dogrzania go przy temp poniżej zera nie wykonalne po3 h bez pieca 56*c i nic więcej pare metrów przejechane 90*c a po 10 min 56 i tyle.