Temat: [Mondeo 2007-2014] Możliwe komunikaty na wyświetlaczu
View Single Post
Stary 09-02-2012, 17:01   #30
Hal.9k
ford::beginner

Model: Mondeo Mk4 TitX automat
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Możliwe komunikaty na wyświetlaczu

Cytat:
Napisał zbyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam system soczewki z doświetleniem i ostatnio mnie się pojawił komunikat z którym nie wiedziałem co mam zrobić. Patrzyłem w instrukcji ale nie znalazłem. Pojawiła się żólta kropka z przodu, na conversie światła zgasły i nie zacytuje dokładnie bo nie pamietam ale pojawiła się informacja o włączeniu przednik lusterek czy coś takiego. Podejrzewam, że chodzi o reflektory a nadmieniam, że zawsze daje przełącznik na ustawienie "A".
Czasem pojawia mi się po uruchomieniu silnika ten komunikat - coś w rodzaju "usterka oświetlenia" czy "usterka świateł przednich" z żółtą kropką z przodu obrysu auta (Convers+). Pow wypoziomowaniu się ksenonów znika i wszystko jest OK. Tylko raz, z rok temu pojawiło się to w trakcie jazdy. Spore wertepy przy wjeździe na obwodnicę i niestety nie było się jak zatrzymać. Światła ewidentnie zablokowały się w jednej pozycji świecąc zbyt krótko. Na najbliższym zjeździe zjechałem wyłączyłem śilnik, włączyłem i wszystko wróciło do normy. Od tego czasu ani razu się nie powtórzyło.

Do komunikatów dodam "usterka układu IVDC", jeżeli ktoś posiada naturalnie. Blokuje się w jednym ustawieniu, np. przeskakując z "Comfort" na "Normal" bez możliwości zmiany, aż do następnego uruchomienia silnika. Również już z rok tego nie widziałem.
Hal.9k jest offline   Odpowiedź z Cytatem