Cytat:
Witam. Mam problem z piecykiem d5zf alhambra 2006 r. 2,0 tdi . Na zimnym silniku załącza sie i pracuje przez minutkę , potem wyskakuje błąd 1409. W tescie Vcdesem dmuchawa pracuje zawsze a pomka paliwa sporadycznie. Dostałem sie do pompki i podłączyłem na krótko do aku ( pulsacyjnie , przerwami) i dogrzewacz rabotał. jak sprawdzić sterownik czy podaje prąd na pompkę ( sprawdzałem miernikiem przy pompce prąd w czsie pracy i wychodziło coś koło 2,75) czy w ogóle da się tak sprawdzić? A jeszcze jedno, po tym podłączaniu pompki na krótko piecyk chodził ja k należy. Po ostygnięciu i ponownym odpaleniu auta znowu po staremu . Proszę o pomoc
|
Masz problem ze sterownikiem...
Cytat:
Witam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy jeżeli dodatkowa pompka obiegu działa to sterownik piecyka jest sprawny? (pompka wyłącza się po kilku minutach od zgaszenia auta)
Pytam ponieważ VAG ma brak komunikacji ze sterownikiem, a piecyk ani drgnie.
Poza tym czujnik temp. na podszybiu sprawny,
Pozdrawiam
Sharan 1,9 115km 2002, AUY
piec D5W z możliwością włączenia z kabiny
|
Masz problem z zasilaniem na piecyk, sprawdź bezp. nr 12 i stan kabelków na połączeniu wtyczka - gniazdo przy piecu.
Cytat:
Dzięki... Spróbuje w takim razie zresetować sterownik piecyka wypinając tą 10-pinową kostkę.
Pozdrawiam
|
A wypinanie wtyczek w tym modelu dogrzewacza nic nie pomoze.
Pozdr.