Cytat:
Witam
Panowie potrzebuje waszych sugestii .Przestudiowałem temat i widzę ze jest tutaj paru "magików " którzy znają temat na wylot .Od roku jestem posiadaczem galaxy 1.9 tdi w wersji z ogrzewaczem postojowym. Na początku wszystko było super dogrzewacz chodził nie dymił ,normalnie bajka. Niestety podczas tegorocznych wakacji "umarł" mi akumulator i awaryjnie posiłkowałem się tym od dogrzewacza .Jeżdziłem bez tego akumlatora jakies dwa tygodnie . Przed zimą zorientowałem się że nie mogę połączyć się vag-iem z modułem dogrzewacza . po właczeniu słychac tylko klik przekaznika nie startuje pompka paliwa ani wentylator. Podejrzewam ze umarł sterownik .Wymontowałem urządzenie z samochodu jest to ebesprecher w wersji D5WS. i teraz moje pytanie jak ostatecznie sprawdzić czy ten nieszczesny sterownik padł czy jest ta jakis inny kłopot .Aha oględziny wtyczki ujawniły przetarcie izolacji na brązowym plusie i zielonym kabelku sygnałowym usuniete , niestety bez zmian jesli chodzi o prace urządzenia .
Ma ktoś jakiś pomysł ?
|
Witam
Dzisiaj udało mi się uruchomić mój dogrzewacz .Ku przestrodze dla innych użytkowników moja historia ..
Po sugesti Stefano żeby próbować uruchomić piecyk chociaz do diagnostyki okazało się że w wiązce przewodów jest jednak jeszcze jeden zerwany , po usunięciu usterki okazało sie że mam połaczenie z piecem jednak nadal nie chce on palić .Dogłębne oględziny zawartości pod fotelem pasażera wyjaśniły sytuacje są tam dwa bezpieczniki , podczas wyciągania akumulatora został uderzony tak niefortunnie że pękł lut rozłaczając obwód .
Po usunięciu usterki piecyk hula aż miło .
Podziękowania za trafne sugestie dla forumowiczów i powodzenia w waszych walkach z dogrzewaczami.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.