Temat: [Mondeo 1996-2000] Pilot, nie otwiera c.zamka (zdekodowany)?
View Single Post
Stary 10-02-2012, 18:18   #25
kombinat
ford::beginner

Model: Mondeo mk2
Silnik: 1.8td
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Pilot, nie otwiera c.zamka (zdekodowany)?

Przepraszam za odświeżenie tematu, ale jednak nie mogę sobie poradzić z tym nieszczęsnym pilotem.
Trochę historii: mondziak był wcześniej ojca, pilot mu się rozkodował przy wymianie baterii, jednak nie wiedział o czymś takim jak programowanie, więc założył, że się popsuł. Teraz po sporym czasie postanowiłem uruchomić go ponownie. Kupiłem nową baterię (tak w ogóle jest to pilot na podczerwień z dwoma przyciskami jak tu http://allegro.pl/pilot-centralnego-...079306061.html). Pilot działa, jednak nie chce się zaprogramować.
Problem mam taki, że coś mi tu nie gra... bo pilot mam na podczerwień, a samochód można wprowadzić w tryb kodowania tylko sposobem z zapłonem x4 (czyli patent od pilota radiowego), co dziwniejsze, po wprowadzeniu tego trybu oraz naciśnięcia przycisku na pilocie dioda przy zegarze miga tak jakby synchronizacja przebiegła poprawnie. Pilot jednak nie działa.
Sposób znany z modeli na podczerwień (przekrecenie na pozycje 1 potem powrót gdy zapali się dioda) nie działa.
Aha, nie mam żadnych kwadracików (odbiorników podczerwieni) przy klamkach albo nie tam szukam... dysponuje ktoś jakimś zdjęciem?
Oczywiście pilot przed rozkodowaniem działał jak trzeba...
kombinat jest offline   Odpowiedź z Cytatem