Temat: [Mondeo 1996-2000] Pilot, nie otwiera c.zamka (zdekodowany)?
View Single Post
Stary 10-02-2012, 22:04   #30
kombinat
ford::beginner

Model: Mondeo mk2
Silnik: 1.8td
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Pilot, nie otwiera c.zamka (zdekodowany)?

Cytat:
Napisał darmodziej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A skąd wniosek, że to jest pilot na podczerwień? Ja mam taki sam i jest radiowy.
Skąd wniosek? Przeglądnąłem (chyba wszystkie) tematy o pilotach i ciągle ludzie powtarzają, że jak jest ten pilot z dwoma przyciskami to podczerwień, a jak ten trzyprzyciskowy to radiowy. Widocznie tak się błędnie utarło... urban legend. W każdym razie dzięki za odpowiedź, przynajmniej wiem, że jest tak jak powinno być.
Pozostaje pytanie dlaczego kluczyk może nie działać, skoro procedura synchronizacji odbywa się prawidłowo? No chyba, że korzystam ze złej instrukcji, już pokazuję z jakiej:
Cytat:
-wkładamy kluczy do stacyjki
-przekręcamy na pozycję 2 (zapłon)i zaraz potem na 0 (wyłączone) i tak wciągu 3 sekund robimy 4 razy. Dioda kontrolna (koło zegara) zacznie świecić na stałe.
-teraz w ciągu 20 sekund musimy nacisnąć któryś przycisk na pilocie, wtedy dioda mrugnie.
-terez już tylko czekamy aż skończy się te 20sekund, lub po prostu przekręcamy kluczyk na 2(zapłon) i wyłączamy. Centralny zamek powinien działać jak dawniej.
Edit: Jednak nie przeglądnąłem wszystkich... jutro jeszcze spróbuję z odłączeniem tego modułu i zdam relację.

Ostatnio edytowane przez kombinat ; 10-02-2012 o 22:41
kombinat jest offline   Odpowiedź z Cytatem