dzisiaj juz mnie weekend wciągnoł ale na zakonczenie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ALE
upewnij sie ze 4 swiece grzeją i są sprawne..-to mozna w miare łatwy sposób sprawdzic.
Jesli samochod długo stoi to mogł sie zapowietrzyc...
naladuj dobrze akumulator.
w twoim filmiku widac ewidentny bbłąd przy odpalaniu..jest to czekanie około 40 sekund od włączenia zapłonu ..ale ze weekend... to juz dokładnie ile to niepamietam i niemam sił wracac do tego filmiku ile ty tam czekałes
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale chodzi o to ze niemozesz tak długo czekac....
jesli kontrolka zgasnie po 2 sekundach to odrazu próbuj odpalac
a jesli nie zgasnie po 5 sekundach to tez odrazu próbuj odpalać po 5 sekundach.
Niewazne ile kontrolka sie swieci. najpozniej po 5 sekundach próbuj uruchomic silnik jesli masz wszystkie swiece sprawne. A jesli kontrolka gasnie po 2 sekundach to pal po 2 sekundach.
Mozesz sie jeszcze upewnic tylko czy swiece grzeją sie przez conajmniej 6 sekund od momenty właczenia zaplonu. Jesli sie nie beda grzały tyle to cos jest zle.
Niewiem skad masz takie nawyki urychamiania diesla..ale zapewniam cie ze z nowszymi dieslami takie nawyki się nie sprawdzają, poprostu urychomienie twojego silnika w taki sposob jest prawie niemozliwe i dlamnie jest to nic dziwnego ze ten silnik na tym filmiku nie zapalił.
Sorki jesli cos zle napisałem ale to juz wina alkoholu we krwi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale ogólnie....to co napisałem to jest prawda.
Mam nadzieję ze zmienisz zdanie jeszcze co do swojego silnika bo zapewniam Cie ze tdci potrafi tez dobrze odpalac
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum...choc nie tak dobrze jak tddi....ale niema az takiej tragedii.