View Single Post
Stary 11-02-2012, 00:55   #1
Barichello
ford::average

Model: MONDEO MK 3
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2006
Domyślnie Za ile sprzedałbyś to auto gdyby było twoje?

Witam wszystkich forumowiczów .
Od nie dawna myślę nad zmianą auta na nowsze mondeo. Na myśleniu na razie się kończy bo nie znalazłem jeszcze dodatkowych środków na zakup nowszego. A nie chciał bym kupić byle jakiego auta.
Proszę was o pomoc w wycenie. Stąd moje pytanie- ile realnie można by uzyskać pieniędzy za takie auto? Ceny na allegro są różne ale z doświadczenia wiem że stan aut na allegro jest daleki od ideału i przeważnie samochody ładnie wyglądają tylko na zdjęciu, a tak na prawde są zaniedbane. Z resztą kto kupował auto to wie jak trudno znaleźć dobry egzemplarz. Moje Auto jest z całkiem bogatym wyposażeniem, które z w większości sam domontowałem. Mondeo ma oryginalny przebieg 136tyś km i od ponad roku mam w nim zamontowaną sekwencyjną instalację gazową BRC.
Z wyposażenia poza widocznymi elementami chromu w większości pochodzącymi z wersji TITANIUM X są jeszcze fotele w pełni elektrycznie regulowane, podgrzewane oraz wentylowane.Kola 18 cali z oponami z 2011 roku
drewniano skórzana kierownica, tempomat, elektrycznie składane i podświetlane od spodu lusterka zewnętrzne, radio Sony ze zmieniarką na 6cd
komputer pokładowy i standardowo podgrzewana przednia szyba 4x el. szyby centralny zamek, klimatyzacja, ABS , dodatkowa lampka z tyłu. Silnik od spodu z osłoną - bardzo mało mk3 ma taka osłonę. Ogólnie bardzo dbam o ten samochód i już nie chodzi o doposażenie. Np Nigdy nie myłem tego samochodu na myjni automatycznej bo szkoda mi było lakieru zawsze ręcznie - dla tego teraz wygląda jak wygląda.Oleje i płyny zawsze wymieniałem na czas. Oczywiście auto posiada też i wady. Zaczynając od lakieru: na masce i zderzaku
ma odpryski po kamykach, klapa tylna ma małe wgniecenie .
drzwi tylne prawe mają rysę około 15 cm. Poza tym Auto miało wgnieciony próg który został wymieniony- tego w ogóle nie widać ale to też wada.. Poza tym mam do wymiany poduszkę pod skrzynią ale to już zrobię jak mrozy trochę zelżą. Aha rocznik auta- (pierwsze wersje po liftingu) 2003

Z góry dziękuję za opinie i pomoc
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_6779.jpg (91.6 KB, 139 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC00253.jpg (87.9 KB, 124 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg ddddfwerfwef.jpg (82.6 KB, 134 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Barichello ; 11-02-2012 o 01:07
Barichello jest offline   Odpowiedź z Cytatem