Witam Kolegów .
Od 2 tygodni wiem . że istnieje coś takiego jak instalacja HHO do samochodów . Lepiej późno niż wcale . Ponieważ to jest HP , to mogę powołać się na opinie innych .
Mój dobry znajomy zainstalował to coś w mondeo MK2 98` 1,8 TDI . Częściowo kupił elementy , częściowo sprokurował je sam . Z tego co mi wiadomo , zimą spalanie miał około 8l/100km , teraz jest ( podobno 5,5l/100km ) . Ile w tym prawdy , któż to wie ( każda sroczka swój ogonek chwali ).
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na necie szukam informacji o tym systemie , dodatku do paliwa . Tylu za ilu jest przeciw.
Prawdą jest jednak to , że niewielu ludzi potrafi opisać jasno i zrozumiale jak to działa i skąd biorą się oszczędności . Napisano natomiast tomy na temat - To nie ma prawa działać .
Często szukam informacji na forum , bo uważam i życie pokazało , że są tutaj fachowcy potrafiący pomóc . Przy okazji dziękuję , przydało się nie raz .
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załóżmy , że to coś działa . Jest zainteresowanie tym tematem . Są firmy i warsztaty produkujące i montujące ten dodatek . Ba , nawet dają gwarancje - nie wiem czy na zmniejszenie zużycia paliwa czy na samą instalację .
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ponieważ jest to dość drogi ,,gips`` , kilku kolegów robi lub będzie robić to coś . Temat jest dość niebezpieczny , może być bum . Może warto by było zebrać na forum kilka opinii i uwag na ten temat ?
Co wiem do tej pory : ten dodatek stosują do silników benzynowych , do silników z LPG , do diesli małych osobowych i podobno do ciężarowych też .
Jest montowany do nowych samochodów i do bardzo leciwych też . Jakoś oszukuje stare systemy regulacji zużycia paliwa , ale te najnowsze z zaawansowaną elektroniką też . Jak ? Nie wiem . W ofertach z systemem sprzedają praktycznie jeden max dwa układy elektroniczne . Do tego kilka rurek , zaworków , itd i ma hulać .
Brak informacji jaki to ustrojstwo ma wpływ na silnik na dłuższą metę . Znalazłem kilka informacji , że czasami dość gwałtowny - duże bum pod maską .
Temat w necie pojawił się gdzieś koło roku 2005 , ja wcześniejszych postów czy filmików nie znalazłem . Sorki , sam generator ( ten elektrolizer ) widziałem na filmie z 98 roku . Jednak bez zastosowania do samochodów .