View Single Post
Stary 12-02-2012, 11:11   #424
maureliusz
ford::expert

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Padła już druga turbosprężarka. Co jest nie tak ?

Pitol321 - Już Ci to wyjaśniałem, ale Ty nadal nie słuchasz i swoje wciskasz. To są inne realia rynku. W Niemczech nawet 10letnie auta są traktowane poważnie i czasem serwisy uzględniają reklamację. Znam z autopsji przypadek reklamacji podzespołu...w 10 latnim samochodzie!!!! Spróbuj to zrobić w Polsce...wyśmieją Cię. Dlatego tam wszystko musi być na cacy, żeby potem nie było przepychanek serwis-producent jak pójdzie na noże.
Teraz Polska: W Polsce masz 2 lata i koniec. Potem to już robi Ci coś ASO i ono odpowiada i daje gwarancje. Wówczas ASO woli wywalić sitko, bo i tak w przypadku awarii nowej turbiny nei odeśle jej do Forda tylko sami będą się bujać z problemem. Dlatego dwa swojego świętego spokoju i klienta wolą robić coś nie do końca może zgodnego z procedurami.

Ale tak na marginesie, to gadamy o tym sitku jak baby. Sitko jak sitko. Ja po wyglądzie mojego stwierdzam, że mogłoby zostać. Zdecydowałem się wywalic, dla świętego spokoju. Każdy niech robi według uznania. Już chyba wszystko zostało powiedziane w temacie.

prezes19 nie obraź się, ale chyba mało w życiu silników diesla wewnątrz widziałeś... To nie jest nic nadzwyczajengo. Mój przy 110 000km rurkę o EGR i gniazda wtrysków...miał identyczne. Jak pisałem wcześniej nie umiejętna kontrukcja odmy robi swoje.