I kurde sprawa się wyjaśniła! Robiłem wszystko według zaleceń i nic nie pomagało. W akcie desperacji założyłem stary silnik krokowy i się nieco poprawiło! Wcześniej już nawet przepływomierz zmieniłem (pożyczyłem do testów) Lekka poprawa zainspirowała mnie do rozkręcenia nowego silnika i co się okazało! Część mechaniczna miała źle wykończony popychacz! Zbyt długi aż o 0,6 mm. Zwykła wada fabryczna ale jej skala powaliła mnie na kolana! Postanowiłem wziąć z nowego silniczka część z kostką elektryczną a ze starego mechaniczną. Połączyłem je ze sobą i po zamontowaniu nawet bez adaptacji i samochód chodzi idealnie! Trzeba przyznać, że fart jak cholera, ze udało mi się to wypatrzeć! Kto by rozbierał nową część bosch? Myślisz- nie ma takiej opcji żeby było coś z nim nie tak. A jednak współczesny bosch to już zwykła chiińszczyzna i dosłownie większość ich produktów jest wykonana podobnie. Jestem mega zadowolony, że już wszystko jest ok
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze raz w ielkie dzięki za wskazówki bo są naprawdę mega przydatne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdr!