View Single Post
Stary 12-02-2012, 19:27   #446
Tom101
ford::beginner

Model: Transit Custom
Silnik: 2.2 TDI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Padła już druga turbosprężarka. Co jest nie tak ?

Cytat:
Napisał marcinv530erx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma co porównywac tych dwóch rynków Polski i Anglii w uk mozesz kupic samochód nawet za 50 którym polatasz jescze 2 lata koszt samochodu to najmniejszy problem tylko nie podałeś jeszcze kosztów ubezpieczenia gdzie założe sie że płacisz wiecej za OC niz ten samochód jest wart i do tego jeszcze trzeba dodac podatek drogowy który tez nie jest tani. W ktorym miescie mieszkasz tak z ciekawosci ???
juz odpowiadam:mieszkam w Southampton.ubezpieczenie swojego auta na calym swiecie jest obowiazkowe,to wiemy.UK pod tym wzgledem to nie PL.tutaj sa inne realia.za niemanie ubezpieczenia w UK mozna oberwac niezle.ja sie przekonalem sam na sobie,ale to z wlasnej glupoty i niewiedzy.przejazd zakupionym pojazdem bez ins. (3 lata temu) okolo 10 km kosztowal mnie:350F+6pkt na rekordzie prawa jazdy(mam Angielskie)przez 3 lata.max punktow w UK to 12 NIE 21 jak w PL+ 150F za zawiezienie elegancko na platformnie pojazdu na Policyjny parking do czasu az przedstawie ubezpieczenie.przy czym do 24h parking jest za free.po uplywie 24h leci juz 12F za kazda godzine postoju.tutaj sie nie kalkuluje jak w PL i nie mysli ze auto za 50F a ubezpieczenie 500/rocznie,to juz sie nie oplacaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
za FF1 place 31F/mies=pelne AC, za FF2 placilem 48F/mies=pelne AC.podatek drogowy za FF1=215F/rok, FF2 byl 90F/rok.dlaczego?bo FF2 mial DPF i byl malo emisyjnym autem wiec mniej CO2 na Wyspie.FF1 to "smierdziel" w/g Jej Krolewskiej MosciGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
niestety placic trzeba bo takie jest prawo i skoro tutaj jestem pasuje to szanowac i przestrzegac..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aha:i nie da sie nie placic,bo sa kamery czytajace tablice rejestracyjne/dysk z podatkiem,Policyjne auta ( notabene FF) maja automaty skanujace,a wszystko jest w bazie matrixa sprawdzalne w 10 sekund..

Ostatnio edytowane przez Tom101 ; 12-02-2012 o 19:43
Tom101 jest offline   Odpowiedź z Cytatem