Tylko, ze kiedys przeglady robiono inaczej i co inny interwal. Dzis firmy walcza, zeby ich auto bylo tanie, wiec wydluzaja przeglady.
Nie zapominaj, ze kiedys diesla kupowali Ci ktorzy duzo jezdzili. Reszta kupowala LPG. Obecnie diesel jest modny i na zachodzie tanszy w utrzymaniu (nizsze podatki, nizsze ubezpieczenie, mozliwosc wjechania do wiekszych miast itd). Dochodzi wiec spora klientela ktora kupuje go zeby mniej placic oplat, a nie tylko, zeby duzo jezdzic i tlucze po 10km dziennie w miescie. Popatrz po tematach o spalaniu ile ludzie podaja, ze robia kilometrow.
Sadza.
2.0 tdci w FOcusie (DW10) na tescie sadzy wyszedl mi 0.86 l/m (bez DPFa). Mondeo 2.0 tdci juz 1.46 l/m. Clio 1.5 dci 2.86. Test jest robiony przy wysokich obrotach wiec kiedy EGR jest zamkniety i dowodzi ile auto generuje dymu z wtryskow.
Gdyby Focusy padaly od emisji sadzy to starsze silniki by dawno przestaly jezdzic. I niech nikt mi nie mowi, ze turbo inne, ze inny silnik, bo jest to samo, a jakikolwiek syf w jakimkolwiek silniku szybko zatrze turbine.
W 1.6 rzeczywiscie jest ten problem z wtryskiwaczem, ale najczesciej wtedy smierdzi paliwem dosc mocno.
Zacinajacy sie EGR powoduje problemy i jest to dosc spora przyczyna awarii turbin w Renowkach. Ocszywiscie trzeba sprawdzic EGR.
Co do ASO to znam kilka i wiem, ze oszukuja na czym sie da. Wziac pieniadze za wymiane, a wymienic olej to dwie odmienne rzeczy.