View Single Post
Stary 12-02-2012, 21:00   #454
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Padła już druga turbosprężarka. Co jest nie tak ?

Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...- nie wiem czemu padł silnik na Twoich zdjęciach, ale to chyba nie o tym temat
Oficjalnie? Bo zawor sie wypial. Wg mnie dlatego, ze mechanik skasowal za wymiane paska, ale go nie zrobil.

Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- nie zrozumiałeś. W raporcie jest tylko wspomniane o wszech obecnych fragmentach ciał stałych, fragmentach nagaru. Nie ma nic o zawalonym smoku lub brudach w misce.
Pokazalem zdjecie bloku, na glowicy i czesci z walkami byl wlasnie ten sam syf (zaschniety olej, drobne kawalki carbonu i szlam). Dlatego zdziwilem sie, bo wiem, ze facet tym jezdzil po 120 km dziennie do pracy, wiec podejrzewam, ze olej nie byl zmieniany czesto, a jak byl to na taki jaki akurat mieli w beczce.

Cytat:
- nie masz racji. Nagar tworzy się np. tylko prze wejściu rury EGR do kolektora. Czemu tylko tu? Przecież to jest chłodniejsze miejsce niż okolica EGR. No właśnie. Po tam koniec rury atakuje powietrze...z OLEJEM!!! z odmy. Dokładnie tak jak pokazano w raporcie.
Dobrze, a teraz poszukaj tematow (ze zdjeciami najlepiej) o czyszczeniu dolotu w 1.9 tdi, 2.0 tdci i 2.0 dti. Gdyby sadza z EGRa tak dzialala to jak te silniki moga jeszcze jezdzic?

Cytat:
Nie chce mi się dłużej sprzeczać, bo w sumie nie wiem co chcesz mi udowodnić.
Podalem czynniki ktore powoduja uszkodzenie turbo (nie efekty, jak sitko, tylko ich powod), ale Ty je ciagle negujesz. Uwazasz, ze wyprowadzenie odmy pod auto rozwiaze Twoje problemy?
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem