Cytat:
|
Czyli z tego wynika że Ford nie ma innych bagażników do panoramy, tylko uniwersalny po prostu.
A ja kupiłem Thule Wingbar głównie dlatego że jest sporo cichszy.
|
Piszesz ze Wingbar jest sporo cichszy, możesz napisać coś wiecej? Słychać mocno same belki? Masz możliwość porównania z aero czy kanciakiem?
Co prawda Forda już nie mam, ale znalazłem Wasze wypowiedzi jako nieliczne nt. nowych bagaznikow dachowych. Nowych czyli thule wingbar (w us pod nazwa aeroblade) i whispbar.
Mam dziś belki aero firmy thule i stopy do dachu. Mam tez możliwość pozbycia się belek ze starymi stopami do relingow z poprzedniego auta, i dokupienia samych nowych belek Thule wingbar. Pytanie tylko czy gra jest warta swieczki? Czy te nowe belki są rzeczywiście ciche? "Zwykle" aero świszczą już od ok. 80km/h mimo uszczelnienie dziur od spodu, najgłośniej jak jeżdżę bez dodatkowych uchwytów.
Widzę w tym wątku kolejny post potwierdzający ze Whispbar jest cichy. Jest też wygodny za sprawą gumowej uszczelki której nie trzeba docinać jak w thule. Ma tez wady: cena (mam stopy), mniejsza uniwersalność niż thule (są auta do których whispbar nie ma kitow, duża szerokość), mniejsza nośność czy może mniejsza solidność konstrukcji. Więc najchętniej Wingbar pod warunkiem ze będzie tak cichy jak whispbar
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.