Temat: [C-MAX 2003-2007] Dziwnie ściąga na jedną stronę
View Single Post
Stary 15-02-2012, 21:26   #76
panoramix
ford::average

Model: Focus C-Max / Volvo V50
Silnik: 1,6 tdci / 1.6D
Rocznik: 2004 / 2007
Domyślnie

Cytat:
Napisał jacokrosno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytalem na forum o zmiana ustawień wspomagania ,ja w swoim nie posiadam takiej funkcji ale czy istnieje moze taka opcja po podpieciu do kompa?
Probowalem kiedys dociec tego tematu, czy jest mozliwosc zmiany trybu wspomagania. Z tego co pamietam to dostalem odpowiedz negatywna. W naszych Maksach mamy wspomaganie elektrohydrauliczne i dziala ono w zaleznosci od predkosci jazdy - im szybciej tym twardszy uklad kierowniczy, natomiast tam gdzie mozna ustawic tryb wspomagania dziala to troche w inny sposob, gdyz to sam uzytkownik posrednio definiuje z jaka predkoscia jedzie poprzez wybranie ustawienia City, Sport czy jakie tam sa. Moge sie jednak w powyzszej kwestii mylic, ale tak bodaj slyszalem.

Cytat:
Napisał merchel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zostaje jeszcze skalibrować czujnik skrętu kierownicy,
Pewnie, zaszkodzic nie zaszkodzi, ja bylem u najwiekszego speca elektronika od fordow, bez dwoch zdan najslynniejszego w Lodzi, posprawdzal co mial sprawdzic i stwierdzil ze czujnik jest ok.... i kalibracja zbedna bo wszystko bylo tip top.

Tak jak pisalem wczesniej, u mnie byl jeden ciekawy objaw. Podczas uruchamiania silnika kierownica sama delikatnie skrecala w lewa strone, na postoju... to mnie jakos tak natknelo.

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 18-02-2012 o 17:41
panoramix jest offline   Odpowiedź z Cytatem