Odp: Padającą pompa wtryskowa ?
W mojej okolicy najlepszy bosch serwis to CAŁKA kalisz. Oni tam mają wszystko. Wpisz sobie całka Kalisz w google. Musze chyba do nich podjechać niestety. Napewno się spotkali z takim problemem.
Kolego powiedz mi jeszcze jedną rzeczy. Czy masz teraz po regeneracji podczas przyspieszania w zakresie 1.900-2.200 obrotów taką tą brzydką zmianę odgłosu silnika, szarpnięcie i większy hałas? Czy może wczesniej też tego nie miałeś? Mnie to strasznie wkurza i podobno to też wina pompy bo z tego co czytam po forum to każdy to ma. Tylko nie wiem czy poprostu nie jest tak, że "ten typ tak ma"?
Dzisiaj dzwoniłem tam do kalisz. Wszytko ładnie pięknie tylko gościu z którym rozmawiałem powiedział, że jak będą mi musieli korpus wymieniać to w 3 tys się nie zamknie bo 1100zł sam korpus wychodzi. Ogolnie to mają dwie takie pompy do regeneracji (ktoś oddał w kaucji) i jak je naprawią to zadzwonią do mnie z propozycją ceny za ile by sprzedali je. Wtedy jeżeli cena mi pasuje to jade do nich i oni rozbierają moją a potem szacują ile wychodzi za naprawę mojej. Jeżeli moja wyjdzie taniej niż tamta do regenerują moją jak drożej to tamtą kładą. Przekładka nie tak źle bo 320zł a pompa ta zregenerowana tak od 2000 tys. Oby tamte były w miarę i niech dawają znać jak najszybciej. Znalazłem tańszy zakład Bosch servis klaczek konin (mam do nich 20 km a do kalisza 50km) ale po rozmowie nie jest przekonany co do ich jakość i nie słyszałem żadnej opini o nich. Ci w kaliszu to firma od wielu lat z ojca na syna i robią idealnie...
Ostatnio edytowane przez matrog19 ; 17-02-2012 o 19:20
|