Czasami jak go odpale jest muł, a czasem strzała?
Witam, otoz mam pewien problem odkąd pojawily sie -6 stopni
wiec tak:
rano odpaliłem, był muł, turbo bylo slychac, ale nie ładował przy wyzszych obrotach bo bardzo wolno wchodzil np. do 50 to sie rospedzal z jakies ... 15 sekund (LOL), i nic sie nie dzialo poza tym...
jak zgasze i odpale jeszcze raz to jest bajka znowu smiga jak dziki, zgasze i odpale tez super i tak juz bym mogl non stoper odpalac i gasic i bedzie bajka. postoi noc i go odpale tez bajka smiga i tak kilka, ale np, pojade i jest silnik cieply i zgasze bo pojde do sklepu i chce go odpalic, to odpala jak zawsze od kopa, ale juz jest znowu muł :/ i znowu turbo nie slychac przy wyzszych obrotach tylko na jedynce i dwojce slychac.
Czy jest mozliwosc, zeby ropa zgęstniała przy -6 stopniach? ewentualnie... wczoraj mialem przypadek, ze rano bylo -5 tak do poludnia i po pracy czyli kolo 16 odpalilem to odpalil bajka tylko byl muł a bylo na wyswietlaczy 0 stopni ...
czy to ropa czy jak? kupilem wczoraj xeramic diesel protector -40 dolałem kielonka i zalałem paliwkiem, zeby sie zmieszalo troche, moc bajka wszystko...
P.S. nie kopci, jedynie co to leci dym przezroczysty i filtry zostaly wymienione
i oto moje pytania:
1. czy podpiecie do komputera by cos wykazało, jesli czasem jest bajka, a czasem nie?
2. odkad go kupilem to nie chcialem go przeciagac i tak max 2.5 obrota to juz nastepny bieg wrzucalem, czy styl na dziadka mogl troche "zamulic wtryski" ?
3. wczoraj go troche potyrałem do max 4 tys obrota i nawet jak redeukuje bieg to nie jest takim lekkim mułem, tylko zap...iernicza, jak oszalały,
co to moze byc do cholery? turbina byla regenerowana (skutek: lekko uszkodzone szczotki i wypelnienie turbiny)
pozdrawiam! tankuje v-power diesel na shellu
Ostatnio edytowane przez AmaterasuX ; 18-02-2012 o 09:47
|