Temat: [Scorpio do 1992] stuki podczas jazdy
View Single Post
Stary 18-02-2012, 10:26   #14
kat
ford::professional

Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line
Domyślnie Odp: stuki podczas jazdy

Cytat:
Napisał MariuszPT Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wewnętrzny przegub z wszystkich śrub- rozebrałem,wyczyściłem,nałożyłem nowy smar i po miesiącu wyrwało go z trzech śrub
twoja wina
sruby zaklada sie na klej do gwintow,w przegubach zawsze

Cytat:
Napisał MariuszPT Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(rozwiercilem,zalożyłem nowe śruby i narazie działa)ale rozleciał się przegub zewnętrzny z prawej strony samochodu .
wymien,to nie sa drogie rzeczy

Cytat:
Co do wibracji- wymieniłem łącznik gumowy wału ale nie widzę na nim(wale)miejsca żeby przymocować podporę wału-jak to możliwe?
tak,ze szukasz nie tam gdzie trzeba

za skrzynia masz lacznik gumowy,ktory wymieniles,a potem na wale masz krzyzak,zaraz obok krzyzaka na wale jest podpora,przykrecona do budy dwoma srubami
zeby ja zdjac musisz sciagnac wał,rozkrecic go na dwie czesci,sciagnac pierscien zegera i zbic podpore z lozyskiem
zakladasz w odwrotnej kolenosci

Cytat:
Czy półoś z przegubami z silnika 2.4 i 2.0 jest taka sama?
tak jak Pepi napisal-sa takie same polosie
kat jest offline   Odpowiedź z Cytatem