Witam,
od dosłownie wczoraj jestem szczęśliwym (jak na razie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) posiadaczem Forda kombi TDdi 1.8.
Zamek centralny otwiera się tylko z kluczyka (pilota nie dostałem), poczytałem sobie trochę na sieci i na forum i dowiedziałem się paru ciekawych rzeczy, niestety, w niektórych przypadkach trochę było sprzeczności, dlatego chciałem zadać wam parę pytań:
- Czy zmiana modułu komfortu na np taki jak ten:
Moduł komfortu pozwoli na uzyskanie możliwości korzystania z pilota, tj. odryglowanie drzwi, otwieranie bagażnika?
- Jaki kluczyk do tego jest potrzebny? Czy można kupić jakąś używkę i ja próbować kojarzyć, czy lepiej iść do ASO i zabulić(ile to może wynieść)?
- Powyższy moduł jest dokładnie z takiego modelu jak mój, czy to ma
znaczenie? (Pomijając oczywiście GEMy po liftingu) Czy też mogę wrzucić
do auta również taki z TDci, albo z benzyny? Czy jest różnica skąd będzie
moduł? (sedan, kombi, hatchback)
- Zakładając, że nie mam problemu z noszeniem drugiego klucza tylko jako pilota (tj. jakąś wydmuszkę byle radio działało), to czy tak będzie ok, czy muszę kombinować z immo tak, czy siak? ( tj. czy się da taką wydmuszkę bez immo skojarzyć ze samochodem, bez wizytu u ,,magika'', bądź ASO?).
- I w końcu, czy zmiana MC nie wpłynie w jakiś negatywny sposób na działanie samochodu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam,
Paweł