Jeśli z silnika nie leci olej każdą możliwą uszczelką to taka ilość musi przelatywać przez pierścienie i ulegać spalaniu. Nie ma innej możliwości. Właściwie to brakuje jeszcze jednej istotnej dość informacji (chyba, że ona jest tutaj, ale ja po prostu ją gdzieś pominąłem) - jak było ze spalaniem oleju przed wymianą pierścieni? Nic się po wymianie nie zmieniło czy też spalanie wzrosło/zmalało?
Dla mnie to jest o tyle dziwny przypadek, że 130tys. km to jest bardzo mały przebieg i aż mi się wierzyć nie chce w to, że cylindry mogą już być tak zużyte, że nadają się do honowania. No chyba, że przy eksploatowaniu niezbyt dbałeś o silnik i dostaje on tęgie baty od samego początku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja u siebie w Escorcie mam praktycznie tę samą jednostkę co Ty, przebiegu ma pewnie ze 350 tys, remont miał, ale cylindry to praktycznie nominał i rozmiar pierścieni jest taki jak seria, a oleju praktycznie nic nie łyka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.