View Single Post
Stary 19-02-2012, 18:45   #9
nypelmtb
ford::beginner

Model: Scorpio I
Silnik: 2.0 i & 2.9 i & 2.5D
Rocznik: 1989 & 1990
Domyślnie Odp: Zamiast kierunkowskazów włączają się awaryjne

Przełącznik zespolony i przekaźnik były sprawne. Przełącznik zespolony można bardzo łatwo rozebrać, przeczyścić i nasmarować. W moim przypadku wyszło mu to na zdrowie, ponieważ jest teraz odpowiednio zakonserwowany. Wymiana na używkę to jak dla mnie tylko stracony czas i często również pieniądze jeśli okazuje się, że część jest niesprawna lub po krótkim czasie się psuje. To fakt ja również straciłem trochę czasu na demontaż i sprawdzenie ale raz, że było to konieczne, dwa przy okazji konserwacji dowiedziałem i nauczyłem czegoś nowego, trzy nie wydałem ani grosza. A co było przyczyną? Sprawdzałem po kolei już dosłownie wszystko, instalację od haka, przeczyściłem wszystkie kostki elektryczne, masy, zajrzałem do lamp czy nie ma w nich wilgoci, przejrzałem dokładnie wszystkie kable, które mogły mieć z tym coś wspólnego aż doszedłem do alarmu, w którym również wyglądało wszystko ok. Mimo to zdecydowałem się po kolei odłączać nieoryginalne kable od kierunkowskazów (miganie przy wciskaniu pilota). Po odłączeniu wszystko wróciło do normy. To alarm robił zwarcie ponieważ do syreny dostało się trochę wody (była zainstalowana kielichem do góry- bez sensu, ale nigdy nie zwróciłem na to uwagi) Do wymiany mam syrenę i to koniec zagadkowego tematu. Mam nadzieję, że to kiedyś komuś pomoże zaoszczędzić czas i być może pieniądze. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nypelmtb jest offline   Odpowiedź z Cytatem