View Single Post
Stary 20-02-2012, 11:40   #42
yt0k
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: warsztaty, które lepiej omijać

Z "chłopakami" z Mierzyna jest jeszcze gorzej.
O ile do p. Artura nie mam nic do zarzucenia, to do uczciwości jego pracowników już tak.

Sprawa wyglądała tak, po rozmowie z p.Arturem odnośnie awarii pompy wspomagania, na warsztacie zostawiłem auto, spisałem listę rzeczy "przy okazji" do sprawdzenia, naprawienia.
Pech chciał, że p. Artur źle spisał jeden podpunkt. Zamiast "wycia silnika" napisał "sprawdzic wycie koła" - była to lista dla chłopaków.

Jakie było moje zdziwienie po odebraniu auta, kiedy dowiedziałem się, że chłopaki nie mogli znaleźć tego wycia, ale tak długo szukali, aż udało sie im je znaleźć!.
Mówię im, że nie o to chodziło i że żadnego wycia przy kole nie było! No ale chłopaki wiedza lepiej i mówią, że tu jest ewidenta usterka i trzeba to zrobić - koszt ponad 600 zł i że uszkodzone jest łożysko podpory półosi.

Zabrałem auto, mówiąc, że się z nimi umówię na termin na naprawę. Podczas jazdy faktycznie zaczęło coś wyć! Czego oczywiście wcześniej nie było

Coś mnie tknęło i podjechał do autoABC, żeby potwierdzili tą diagnozę.
Okazało się, że odkręcona była osłona tego łożyska! Po przykręceniu wszystko wróciło do normy. Ich pierwsze pytanie? Czy ktoś Panu coś przy tym robił.

Zadzowniłem do p. Artura i opowiedziałem co się stało i żeby wyciągnął wnioski z całej sytuacji. Nie wiem czy coś się zmieniło od tego czasu (już ponad rok) czy nie, ale ja już tam nie pojadę z moim autem, chyba, że naprawiać je będzie sam p. Artur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps. do samych napraw, które przeprowadzałem wcześniej nie mam żadnych zastrzeżeń, pojawiła się jedynie myśl, ich z nich było faktycznie potrzebnych!
yt0k jest offline   Odpowiedź z Cytatem