Cytat:
|
Bo życie (praktyka) pokazuje, że w większości przypadków błędy P0251 i P1211 to przelewające wtryski. Radzę wpierw zrobić próbę przelewową wtrysków i będziesz wiedział czy szukać dalej.
|
Mój transit ma przejechane na polskim paliwie zaledwie jakiś 20 tysięcy, więc wtryski powinny być ok, chociaż łączny przebieg to 150 tys to tak akurat by był czas na wtryski z tego co czytałem.
Wydaje mi się że było przy nich coś grzebane bo dwa mają na sobie dużo więcej nalotu rdzy niż pozostałe dwa.
Cytat:
|
No... - a skąd wiesz? Nie wiadomo, dlaczego na szynie jest za małe ciśnienie - czy zawór źle pracuje, czy pompa już nie wydaje, czy czujnik padł... A w samej pompie nie ma czujnika ciśnienia. Nowy zawór plus wymiana to o wiele drożej niż próba przelewowa. Ponadto warto wiedzieć jakie ma się wtryski, bo że przelewają to wiadomo - ale pytanie: jak bardzo... W końcu nie zużywa się jeden zespół, ale wszystko po trochu. I tylko pytanie jest: co pierwsze zacznie bruździć.
Życie pokazuje, że najczęściej są to wtryski.
|
z tego co się dowiedziałem to w zaworze jest czujnik i wystarczy że sito w zaworze się zapcha.
Jeżeli wymienili Ci zawór w 20 minut nawet w godzinę to jest taniej ja mam zawór z intercarsu za ok 250 zł. godzina pracy mechanika nie kosztuje 200 więc chyba taniej. A po za tym nie mogę znaleźć jednego zakładu który wyjmie i sprawdzi wtryski. A próby przelewowej nie umiem sam zrobić.