View Single Post
Stary 20-02-2012, 16:38   #95
DKD
ford::beginner

Imię: Dariusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
Domyślnie

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo życie (praktyka) pokazuje, że w większości przypadków błędy P0251 i P1211 to przelewające wtryski. Radzę wpierw zrobić próbę przelewową wtrysków i będziesz wiedział czy szukać dalej.
Mój transit ma przejechane na polskim paliwie zaledwie jakiś 20 tysięcy, więc wtryski powinny być ok, chociaż łączny przebieg to 150 tys to tak akurat by był czas na wtryski z tego co czytałem.
Wydaje mi się że było przy nich coś grzebane bo dwa mają na sobie dużo więcej nalotu rdzy niż pozostałe dwa.

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No... - a skąd wiesz? Nie wiadomo, dlaczego na szynie jest za małe ciśnienie - czy zawór źle pracuje, czy pompa już nie wydaje, czy czujnik padł... A w samej pompie nie ma czujnika ciśnienia. Nowy zawór plus wymiana to o wiele drożej niż próba przelewowa. Ponadto warto wiedzieć jakie ma się wtryski, bo że przelewają to wiadomo - ale pytanie: jak bardzo... W końcu nie zużywa się jeden zespół, ale wszystko po trochu. I tylko pytanie jest: co pierwsze zacznie bruździć.
Życie pokazuje, że najczęściej są to wtryski.
z tego co się dowiedziałem to w zaworze jest czujnik i wystarczy że sito w zaworze się zapcha.

Jeżeli wymienili Ci zawór w 20 minut nawet w godzinę to jest taniej ja mam zawór z intercarsu za ok 250 zł. godzina pracy mechanika nie kosztuje 200 więc chyba taniej. A po za tym nie mogę znaleźć jednego zakładu który wyjmie i sprawdzi wtryski. A próby przelewowej nie umiem sam zrobić.

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 03-07-2012 o 10:48 Powód: Nie piszemy dwóch postów pod rząd. Proszę stosować EDYCJĘ.
DKD jest offline   Odpowiedź z Cytatem