Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC
Witam wszystkich,
Mam S-Max rocznik 2009 z fabrycznie zamontowanym radiem TravelPilot FX. Auto jest sprowadzone z Belgii przez pośrednika więc kontakt z byłym właścicielem nie wchodzi w rachubę. Chciałem doinstalować moduł BT do radia by móc wygodnie rozmawiać w czasie jazdy przez telefon. Domyślam się, że obecnie radio nie ma modułu BT (po naciśnięciu przycisku Phone na radiu robi się MUTE). Są za to przyciski telefonu na kierunkowskazie (mam nadzieję że podłączone).
Przyczytałem dokładnie wszystkie posty w tym temacie (chociaż części nie zrozumiałem) w związku z tym mam kilka pytań:
1. Gdzie można kupić moduł BT pasujący do mojego radia (i ile może kosztować), na Allegro nie ma, w żadnym sklepie internetowym nie znalazłem.
2. Ponieważ się trochę boję grzebać w elektryce, chciałbym skorzystać z pomocy fachowca. Czy we Wrocławiu lub okolicy jest ktoś, kto mógły się tym zająć?
3. Kiedy podałem mój VIN w Ford ETIS został wyświetlony pełen opis mojego auta. Co ciekawe ETIS podaje, że moje auto jest wyposażone w BT. Jak można to sprawdzić?
Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
|