View Single Post
Stary 21-02-2012, 22:20   #105
dominlodz
ford::average

Imię: Dominik
Model: Ford Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 Duratec 115PS
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Wymiana dysz spryskiwaczy przedniej szyby

koledzy pynanko jak kolega Grinch na stronie poprzedniej, też zakupiłem w abcford spryskiwacze mgielne i chce założyć do nich elektrykę, jednak pod maską nie jest wygodnie wyprowadzona, mam to samo, czyli w podszybiu jeden pojedynczy bardzo gruby przewód - ale to musi być koniecznie do ogrzewania przedniej szyby, a potem podwójny kabel (taki zielono-czarny) podejrzewam, że to jest właśnie do ogrzewania do dysz sprywkiwaczy, sprawdziłem jest na nich napięcie u mnie około 10.5 volta, więc się niby zgadza,
mam pytanie czy polaryzacja na dyszach do sprywkiwacza ma znaczenie ? bo tam są dwa kabelki ale czarne,
trochę mam wątpliwości bo na dyszy wtyczka jest tak zrobiona aby uniemożliwić podłączenie odwrotne,
mam z tym trochę problem, bo podłączyłem jedno ogrzewanie do dyszy i teraz mi pompa do spryskiwaczy wysiadła, nie wie ktoś gdzie są do niej bezpieczniki, bo w tych z prawej strony w masce niby wszystkie są w porządku ?

wogóle miałbym do Was pytanie jak to rozwiązaliście ? najlepiej by kupić do nich przewody, bo jest jeszcze inny numer, dysze do spryskiwaczy są dwie a przewód połączeniowy na podszybiu jest tylko jeden u mnie z lewej strony więc zgaduję że jest do podłączenia obydwu dyszy tylko nie wiem jak na wtyczkach te dysze podłączyć do zasilania
dominlodz jest offline   Odpowiedź z Cytatem