Temat: [Mondeo 2000-2007] Brak hamulca ręcznego, zapieczony zacisk
View Single Post
Stary 22-02-2012, 07:03   #7
Mateoo
ford::average

Imię: Mateusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Brak hamulca ręcznego, zapieczony zacisk

Cytat:
Napisał radekg32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jaka ta sprezyne zalozyles ?Jakis wymiar-srednica grubosc,dlugosc itp........??
To Ci powiem, że to była przypadkowa sprężyna znaleziona w szufladzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Długość trochę dłuższa niż długość tej przestrzeni między zaciskiem a elementem z końcówką linki co się rusza. Grubość około 2 mm, a szerokość ok 1 cm. Ja miałem tak, że jak puszczałem to puszczał do połowy a połowę trzymało. Jak byłyem w mieście i na światłach POD GÓRKĘ stałem to nie trzymałem nic, dojeżdżałem i w momencie stawania czuć było jakby ktoś ręczny zaciągał tak mocno trzymało. A przez tą sprężynę już jest ok. Za jakiś czas ściągnę ją może rozchodzi się ten zacisk. A i za mocnej nie wsadzaj, bo ręcznego nie zaciągniesz. A ja nie odczuwam różnicy przy zaciąganiu jednorazowym. Zimą przy szaleństwach na śniegu ramie bolało ; ) Pozdrawiam!

A założyłem prosto. Ściągnąć musiałem linkę tam z tego zacisku, ale swobodnie ona schodzi. Później musiałem wywalić tą gumę co jest na lince... Tak wiem głupota, ale inaczej sprężyna by nie weszła. Ścisnąłem sprężynę drugem i ledwo założyłem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mateoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem