View Single Post
Stary 23-02-2012, 08:04   #36
konrad_b
ford::advanced

Model: C-max
Silnik: 1.8 120KM by LPG BRC SQ24
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Jakie LPG do 2.0 Duratec HE

Cytat:
Napisał stadar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja przez 4 lata zrobiłem 60tys.km.ludzie rzadko trzymają tak długo takie stare auto.pozatym na pb się trochę więcej spaceruje,jeździ komunikacją do pracy,rowerem generalnie trochę ruchu i sportu.a na lpg jeździ się wszędzie nawet 100m do biedronki no i do gaziarza.
rustin a jak ty rozwiązałeś swoje problemy z cewkami kablami i świecami?bardzo mnie to interesuje.
w sumie najlepiej było by sprzedać auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ja jeżdżę do pracy 25km, dzieki LPG wychodzi mnie tyle co jazda KZ, a nie wącham smrodów i nie marznę na przystanku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

co do gazu w duratecu, mam co prawda 1.8 ale on podobno też się nie nadaje do LPG
obecnie zrobione 50kkm na LPG, w sumie 120kkm, w zeszłym tygodniu robiłem kontrolę luzów zaworowych - jest książkowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
fakt że kosztowało to 200zł (uszczelka plus robocizna), ale chyba i tak się opłaca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

u mnie żaden czek się nie świeci, był kilka razy błąd, ale skasowany i podregulowany ... działa
faktem jest że auto wymaga więcej opieki, ale coś za coś
plus taki że przy LPG można dużo samemu zrobić, ja po gwarancji sam wymieniam filterki, teraz chcę kupić kabelek i będzie można korekty robić
więc koszty nie są duże
w dieslu sam turbinki nie zregeneruje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

podsumowując, obawy były spore bo kupa ludzi pisze tak jak Ty, "ford i gaz to zło" ... g... prawda, jak się dba to można spokojnie jeździć
w praktyce poza tą kontrolą luzów, nie widzę różnicy w/s do opla którego miałem wcześniej i który podobno lubi się z gazem (210kkm na LPG)

o oszczędnościach nie będe pisał, bo to każdy sobie policzy, napisze tylko że mnie instalacja kosztuje tyle co droższy przegląd o 50zł i wymiana filterków - kolejne 50zł
100zł/rok
ja jeszcze przy szalałem i leje lubrę, więc kolejna 100zł/rok idzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a oszczędności z lpg to jakieś 3.5kzł ... więc chyba się opłaca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.