Temat: [Focus 1998-2004] Drgania auta przy dodawaniu gazu
View Single Post
Stary 24-02-2012, 09:42   #5
korek007
ford::professional

Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Drgania auta przy dodawaniu gazu

Cytat:
Napisał K9Darek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czemu miałby być zamknięty? ...Po puszczeniu gazu objawy znikają natychmiast. Obroty nie mają wpływu na to choć co ciekawe, to jest to odczuwalne przy większych prędkościach....
Witam
Pisałem o zamknięciu, gdyż na forum jest całe multum tematów na temat drgań przy przyspieszaniu, a mody są czujne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wracając do tematu, w 90 % winny będzie któryś z przegubów wewnętrznych. Sposobem na pewną diagnozę jest wymontowanie półosi i dokładne sprawdzenie wewnętrznych powierzchni kielichów przegubów wewnętrznych, tam gdzie pracują krzyżaki. Jeżeli będą tam wyżłobienia - przegub do wymiany. Sam to przerabiałem, a do wymiany był w moim przypadku przegub lewy. Kupiłem zamiennik za ok. 250 zł. Wytrzymał już prawie 30 kkm. Przy okazji wymieniłem też łożysko podpory prawej półosi - pracowało już dosyć luźno.
korek007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem