Zależy co jest w tym module sterującym. Jeżeli jest układ elektroniczny rozpoznający włączenie i pracę silnika - to może jest ok. Jeżeli jest tam w środku zwykły przekaźnik, to też mi to podłączenie nie pasuje.
Przewód podłączony pod pozycyjne musi być - moduł lub przekaźnik musi dostawać sygnał o wyłączeniu lub włączeniu świateł djd.
Problem w tym, że nie kumam dlaczego podłączony jest przewód na stałe do plusa i po co do minusa akumulatora.
Zajrzyj do tego modułu, co tam w środku siedzi?
==========================
Schemat na przekaźniku jest prosty. Przekaźnik najlepiej umieścić w kabinie nad lewym nadkolem i zamocować taśmą do wiązek tam idących. Wszystkie przewody są króciutkie i wygodnie się je prowadzi, każdy obwód zabezpieczony jest istniejącymi bezpiecznikami - w razie zwarcia lub przebicia palą się bezpieczniki, a nie przewody.
Przewód opisany "do świateł postojowych" można podłączyć do
bezp. 209 w skrzynce w kabinie (przewód pomarańczowo-niebieski od spodu).
Przewód opisany"do plusa po stacyjce" można podłączyć do
bezp. 205 w tej samej skrzynce (przewód zielono-czarny od spodu).
Przewód opisany "do stałego plusa" można podłączyć do
bezp. 224 w tej samej skrzynce (przewód pomarańczowo-żółty od spodu). Wpinamy się szybkozłączkami "one touch".
Przewód opisany "do lamp" prowadzimy przez przepust w przegrodzie do komory silnika i dalej pod zderzak. Trzeba jeszcze znaleźć jakąś dobrą masę w komorze silnika dla drugiego przewodu lamp.
To wszystko...
-------------------------------
Ja mam dodatkowy włącznik wpięty w przewód "do plusa w stacyjce". Często wieczorem stoję w centrum długo na zimnie z włączonym silnikiem czekając na kogoś - i nie chcę, by cały czas paliły się światła...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.