View Single Post
Stary 03-03-2012, 15:20   #198
michaja1
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2000 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1

Cytat:
Napisał grzegorz914 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wypalałeś płytę jako obraz CD czy nagrałeś po prostu jako płytę z danymi?. Ja zawsze nagrywałem programem NERO ale może być też inny (oprócz windowsowego wbudowanego w system), ważne aby nagrać jako obraz płyty. Aktualizowałem moją navi począwszy od SP 4.3 i kolejno przez wszystkie następne aktualizacje i nigdy nie miałem problemu. Spróbuj użyć innej płyty CD.

Pozdrawiam
Ja zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją Grzegorza i soft wgrałem bez problemu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Mam więc już nowy soft, jednak problem nadal pozostał, tzn. nie działa nawigacja i nie zawsze komunikacja głosowa. System prosi o oryginalną płytę, mówi że system komunikatów głosowych zostanie aktywowany a nie aktywuje go, nawigacja nie startuje, itd. Najpierw myślałem, że uszkodzony jest laser czytnika płyt ale przecież wgrałem nowy soft z płyty CD. Może sama płyta od navi uległa uszkodzeniu? Może koledzy z forum mieli podobny problem i udało się go rozwiązać?
michaja1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem