View Single Post
Stary 06-03-2012, 15:08   #134
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Odma – mit, czy przekleństwo w TDCI {opis}

Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wystarczyło zapytać dziadka bo takie sposoby to były znane od dziesięcioleci. spradzało się to w dużych fiatach i starach
Dziadka nie mam. Sam jestem dziadkiem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W "Fiatach" i "Starach", o ile dobrze pamiętam te dodatkowe "odpowietrzenie" było robione przy korku wlewu oleju?

Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w końcu zadałeś rozsądne pytanie bo z ekologią nie ma ta metoda nic wspólnego. wszytko idzie w glebę i na przeglądzie mogą się przyczepić
Na bakier z ekologią jest też fakt pylenie olejem po komorze silnika. Nadmiar oleju/pyłu olejowego który gdzieś się nazbiera skapuje na dolną osłonę silnika i dalej na glebę. Wolę niech "pyli" bezpośrednio w...

Cytat:
i to powinno ci wystarczyć. ja tak mam od kilku miesięcy i zero dymienia. a przecież właśnie o to chodzi

Mi nie dymił. Mam zapaskudzone rurki i obudowę chłodnicy. Teraz to wszystko wymyję i będzie OK.