Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 06-03-2012, 17:19   #2809
karol77
ford::beginner

Model: mondeo titanium x
Silnik: 1800tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie

Cytat:
Napisał fatek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no i dzis usterka silnika,i kontrolka esp,brak turbo,zmula na maxa,a za 3tyg,mam kurs do polski,ciekawe jak kieszen zaboliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moge się mylić,ale jeśli to to co muśle to gość z firmy powiedział miedzy 800-1500euro,w polsce nie wiem,ale może to też być czujnik przepływu powietrza w miare tanio

Cytat:
Napisał stuff102 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje wrażenia i usterki po roku użytkowania:
- wymieniony czujnik ciśnienia układu klimy (pisałem już o tym- myśle że był uszkodzony przed kupnem auta)
- W styczniu padł akumulator-czytałem że u forda to norma po 4 latach
- Wymiana świec żarowych (1 z 4 działała)-groszowa sprawa
- filtr paliwa - normalna sprawa
- przyszedł czas na klocki - normalna sprawa
- w fotelu kierowcy coś się ułamało i delikatnie rusza się góra dół
- notorycznie przepala się bezpiecznik zapalniczki

Jestem bardzo zadowolony, części są bardzo tanie.
Oprócz akumulatora auto nigdy mnie nie zawiodło widocznie trafiłem do dobry egzemplarz.

Przed zimą zmieniłem koła z oponami z 235/40R18 na 215/55/R16
komfort i hałas +100%
wygląd auta i trzymanie na zakrętach -100%
coś za coś
Na lato planuję zakup opon:
Fullrun HP199 235/40R18 95W

Czy ktoś ma doświadczenie z tymi oponami?

To co mogę jeszcze dodać na plus to że auto po roku straciło na wartości ale .... do ceny za którą go kupiłem rok temu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mialem do nie dawna dwie tylnie i zrobiłem na nich ponad 30tys km,wymieniłem bo nie dało sie już wytrzymac hałasu-od absu sie wyz,abkowały chociaż nadal były legalne,polecam continental

Ostatnio edytowane przez Marek ; 06-03-2012 o 20:22 Powód: Regulamin pkt.21
karol77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem