a więc tak... po koleji...
olej półsyntetyk juz mam, zmieniałem razem z filtrem oleju i paliwa, filtr powietrza jakies dwa tyg. temu zmieniłem. opony mam klebera kupione w styczniu i cisnienia tez pilnuje tak mi doradził teść... hamulce?? a to dobre bo chyba ręczny nie odbija bo piszczy i to w dwóch kołach na raz. swiatła do jazdy dziennej ''osram'' ledowe. pompa tez wymieniona przed zakupem . PAnowie jesli ktoś z Was ma takie auto z takim silnikiem to prosze sprawdzcie jedną rzecz: patrząc na pompe paliwa przy uruchomionym simiku widzimy dwie linki. jedna jest od dawki paliwa a druga od ssania (tak mi powiedział mechanik)
spuóbujcie dodać gazu i zobaczcie czy ta od ssania sie nie rusza bi mi samoczynnie się zaciąga a gdy odpuszczam gaz to i ssanie puszcza. czy to normalne?? dzis odpiełem te linke od ssania i widze sporą róznice wczesniej po miescie na 50 km spalał równo 10L a dzis bez tego ssania 4.5 albo i 5L cos koło tego. tylko teraz jak zimny to potrafi sobie zgasnąć. co zrobić z tym fantem?? za kazdym razem gdy zimny mam spowrotem linke zapinać??
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.