Witaj,
Też wcześniej jeździłem MK1 100 KM a teraz mam MK3 125 KM i obydwa auta jeżdżą wg mnie podobnie. To jasne, że MK3 105 KM będzie słabszy od MK1 100 KM ze względu na większą masę samochodu oraz mniej korzystny przebieg charakterystyki w zakresie poniżej 3500 obr/min. Wydaje mi się, że przy tej masie auta 125 KM należy traktować jako rozsądne minimum, tym bardziej że obydwa silniki spalają tyle samo benzyny. Nie jeździłem nigdy wersją 105 KM, ale przynajmniej oficjalne wykresy momentu obrotowego nie do końca potwierdzają to co mówi Twój sprzedawca:
http://all-newfordfocus.fordmedia.eu...cations_EU.pdf
To prawda, że największy zysk jest przy wysokich obrotach, ale widać także istotną poprawę w okolicy 2000 obr/min. Wygląda na to, że wersja 125 KM to taki "fabryczny tuning" silnika 105 KM (w ASO przyznali się że nie potrafią odróżnić obydwu silników od siebie). Odnośnie problemów z zimnym silnikiem, to prawdopodobnie odpowiada za nie moduł PCM, a więc potencjalnie mogą się pojawić tak samo w wersji 105 KM co 125 KM (być może są mniej wyraźne).
Samochód kosztuje kilkadziesiąt tys. zł, więc radziłbym Ci znaleźć dealera u którego załatwisz sobie jazdę próbną wersją z silnikiem 125 KM i osobiście sprawdzisz jakie są różnice i czy sprzedawca ma rację. Według mnie silnik 125 KM jest chyba wart wydania tych 3000 PLN, nawet jeśli możliwości tego silnika będziesz wykorzystywał tylko sporadycznie (np. w czasie wyprzedzania TIRa).