View Single Post
Stary 09-03-2012, 15:32   #15
Mironus25
ford::beginner

Model: Focus MK3 Vagon
Silnik: 1,6 150 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wybór pomiedzy 1.6/105KM a 1.6/125KM

Cytat:
Napisał maciej74 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie, nie będę ukrywał, że trochę na niego ( 1,6 EB 150KM) spoglądam, ale obawiam się o trwałość tego silnika ( zwłaszcza o turbinę przy typowej miejskiej eksploatacji, czyli krótkie odcinki z wyłączaniem dopiero co zagrzanego silnika) oraz o spalanie. Gdyby spalanie w mieście nie było większe niż te 9 - 10 l, o których pisze holek, to z grubsza nie byłoby problemu. Natomiast po przeczytaniu testu samochodu z tym silnikiem
http://regiomoto.pl/portal/auta-nowe...urbo-pod-maska
bardziej obawiam się o to spalanie przy prędkości autostradowej. Często w takich warunkach nie podróżuję, ale 12 l przy 140 km/h. to trochę dużo.
Tak naprawdę brakuje rzetelnych ( pisanych "na chłodno") informacji o eksploatacji tego silnika. Jeśli są na forum właściciele takiego silnika, to prośba o informacje.

Potwierdzam zdanie hołka, sam miałem dylemat odnośnie ecoboosta 150KM, ale teraz nie żałuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam czym wyprzedać ( a to jest bezcenne ) miasto nie bede kadził na krótkich odcinkach w zimie 9 łyknie, jak na dziń dzisiejszy udało mi się wykręcić 6,7 L na 100 km przy jeździe poza miastem. Ja jestem zadowolony auto ma dopiero 7500 km przejechane
Mironus25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem