Witam. Ja raz do roku robie porzadny serwis klimy - w tym odgrzybianie chemiczne, ozonowanie i wymiana filtra kabinowego. Natomiast na jesien robie jeszcze raz
ozonowanie - tak na wszelki wypadek.
Kazdy srodek chemiczny (jak okreslenie wskazuje) zawiera w sobie chemie. Ale uwazam, ze lepiej zeby przez dzien smierdzialo w aucie chemia, niz przez caly sezon stechlizna, albo po prostu bezwonnym grzybem. Ja po porzadnym odgrzybianiu wietrze auto caly dzien i nie mam problemu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Poza tym, niektore srodki przyjemnie pachna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Oczywiscie nie nalezy zapomniec o wymianie filtra, bo przynajmniej raz do roku jest ona obowiazkowa!
Kupujac taki srodek chemiczny zwroc uwage, zeby byl on grzybobojczy (tak jak 'CRC Airco Cleaner' albo 'Würth'), a nie tylko odswiezajacy uklad wentylacji (np. 'PLAK').
Z doświadczenia moge polecić CRC (27zl na alledrogo) oraz Würtha, a zdecydowanie odradzic K2 Klima doktor oraz wszelkie srodki odswiezajace uklad klimy.
Pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..