Regulacja wysokości fotela przestała działać
Witam
Z dnia na dzień przestała działać regulacja wysokości fotela nie tylko u kierowcy ale również u pasażera, żadnych dźwięków, zgrzytów jakby nie było zasilania.
W skrzynce z bezpiecznikami pod schowkiem sprawdziłem bezpiecznik (30A) i jest dobry (zamieniłem na nowy dla pewności i też nic). Nie bardzo wiem co i gdzie jeszcze można sprawdzić. Może ktoś coś podpowie/doradzi?
A do serwisu jak pojadę to zedrą ze mnie albo zrobią tak jak ostatnio gdy zaczęło mi wspomaganie głośno chodzić (podzielę się tą informacją jak mnie serwis potraktował) - akurat pojechałem wymieniać olej to przy okazji niech i to sprawdzą, przejechali się posłuchali wymienili olej - i tekst że "coś tam trzeba wymienić od wspomagania - tu pada jakaś nazwa której nie zapamiętałem" - koszt ok 800 PLN. Jadę do kolegi, mówię mu co i jak - a on a sprawdziłeś płyn? Czyżby w serwisie nie wiedzieli, żeby od tego zacząć? A zbiornik na płyn do wspomagania nie dość, że pusty to jeszcze nawet nie dotykany przez serwis - bo byłoby widać albo próbę otwarcia zbiornika albo przynajmniej przetarcie pojemnika w celu sprawdzenia gdzie jest min i max na zbiorniku. Po uzupełnieniu płynu (koszt 20PLN a nie 800) wspomaganie działa cichutko.
Paweł.
|