Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć
Witam kolegów z forum.
Po krótce postaram się opisać moją przygodę z niedziałającym Denso.
Tydzień temu kupiłem MK3 2006 z rzeczonym Denso na pokładzie.
Niestety nie było do niego pinu.
Pojechałem do serwisu i po wyjęciu jednostki oczom ukazał się kod na bocznej ściance.
Elektryk mówi, że raz dwa sprawdzi czy to właściwy pin, sprawdził po nr seryjnym Denso i wbijamy a Denso na to ... ENTER PIN. I tak bez końca, jakby nie był to właściwy kod.
No to telefonicznie w dwóch niezależnych miejscach po numerze seryjnym M00... - podają ten sam kod, który nie działa.
Dodam, że w menu diagnostycznym nr VIN zgadza się z pojazdem.
Skontaktowałem się z MDMCapital, któremu niniejszym jeszcze raz dziękuję za pomoc we wgraniu update'u softu, który poszedł bezproblemowo w jakieś 10 min.
Tego samego dnia zrzuciłem klemę na jakieś dwie godziny. Podłączyłem z powrotem i nadal to samo. Wprowadzam prawidłowy wg serwisu kod, zatwierdzam enterem i nic, nadal klawiatura numeryczna na ekranie i enter pin.
Zakładam, że ktoś mógł wielokrotnie próbować wpisać niewłaściwy pin. Nie wiem jakie to ma skutki i czy może trwale zablokować urządzenie do tego stopnia, że podanie prawidłowego pinu skutkuje niczym.
Nie mam już żadnego pomysłu na wyjście z tego pata. Przebrnąłem przez cały ten długaśny wątek i nie spotkałem się z tego typu przypadkiem. Może przeczyta ten post kolega docento albo RECONDO i podpowiedzą coś jak tu uruchomić jednostkę teoretycznie prawidłowym pinem, który nie działa.
|