benio, mam keycode, nie sądzę, że jest tożsamy z pin code.
Wbijam keycode podany przez ASO i nic. Nadal na wyświetlaczu ENTER PIN.
RECONDO, otóż tak sobie poradził primoz8080
Witam wszystkich... Moje Navi Denso z ZMARTWYCHWSTAŁO.. Po długich poszukiwaniach firm które zajmują się Navi (nikt nie chciał podjąć się roboty) po kilkunastu mail'ach i kilkukrotnych bezowocnych wizytach w serwisie Forda, który bezradnie odmówił pomocy (nigdy więcej nie pojadę do ASO z moją Navi oni mniej wiedzą niż zwykły użytkownik takiego radia), po kontaktach z Ford Polska dział kontaktów z klientami który kontaktował się z fabryką i także bezradnie rozłożyli ręce, wyszukiwaniem informacji na innych zachodnich forach.. sprawdzaniu napięć na pinach itp.. wszystko bez rezultatu..
UDAŁO SIĘ.. PO 5 Miesiącach UDAŁO SIĘ ODBLOKOWAĆ (jak to ford napisał mi w mailu permanentnie zablokowane) NAVI DENSO..
Znalazłem bardzo kompetentna firmę Astel.. Nic sami nie zrobicie, odłączanie aku, update systemu i tym podobne czynności niestety są bzdurą co więcej nieumiejętnie wykonane mogą tylko zaszkodzić bardziej. Potrzebny jest odpowiednie narzędzia do mcu który mieści się na płytce w module radia i wiedza którą maja Panowie z Astel. Jeśli ktoś dokładnie chce się dowiedzieć na czym polegało magiczne ożywienie mojego Denso proszę na PW. W moim przypadku naprawa trwała kilka dni ale byłem tym "pierwszym". Usługa w bardzo rozsądnych pieniążkach..
Firma mieści się w warszawie podaje linka do forum gdzie znajdziecie więcej szczegółów.. gdyby ktoś miał problem proszę na PW.
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych..
http://www.gsm-forum.pl/showthread.p...0250#post50250