Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 14-03-2012, 08:08   #748
peszt
ford::average

Model: MONDEO MK4
Silnik: 2,0l 140km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał januszmal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam ponownie,
Wymontowałem schowek w moim s-max (zrobiłem zdjęcia, jeżeli ktoś jest ciekawy chętnie wyślę) i dostałem się do modułu BT/VC. Wizualnie wszystko wygląda OK, dla pewności wyjąłem i ponownie włożyłem do niego wtyczki. Jeszcze raz wyjąłem bezpiecznik od radia (F6) ale nic się nie zmieniło. Dalej po naciśnięciu PHONE radio robi MUTE. Może moduł BT walnięty? Jak to sprawdzić?
Ja w moim Mondeo musialem jeszcze zamontować tak zwany "pajaczek"(nie ja to wymyslilem, na forum widzialem). Moduł nie komunikowal sie tak dlugo jak tego nie zamontowalem. Jest to taka mala wtyczka, z ktorej wychodzą kable, zawijaja sie i spowrotem do niej wracaja...w inne miejsca. Moze brak tego wtyku nie pozwala sie skomunikowac BT z radiem tak jak u mnie bylo.
Nie mam zdjecia nawet tego wtyku... jak bede mial dzisiaj czas to wymontuje schowek i zrobie zdjecie... ale nie obiecuje, ze dzisiaj mi sie uda.
peszt jest offline   Odpowiedź z Cytatem