Cytat:
|
narazie raczej nie do zgłoszenia bo trudno stwierdzić co ,ale spotkało mnie coś takiego 1,5 miesiąca temu i wczoraj- w czasie powolnej jazdy , wczoraj na rondzie, nagle patrzę świecą mi się kontrolki i ciężko kierownica chodzi- zgasł mi silnik- ot tak sobie niewiadomo czemu- i teraz.......... nie wiem co mam o tym myśleć.
|
Czy dalej tak się dzieje u ciebie?
U mnie od tygodnia kilka razy dziennie. Po zrobieniu kalibracji modułu sterującego silnikiem problem powrócił po 6 miesiącach.
Silnik gaśnie podczas jazdy codziennie po kilka razy przy stałej prędkości ok 80 - 90 km/h w momencie przyśpieszenia, silnik gaśnie na ułamek sekundy a obrotomierz wskazuje 0 obrotów i świeci się na stałe kontrolka ESP. Po ponownym wyłączeniu i włączeniu zapłonu i odpaleniu silnika wszystko wraca do normy. Myślałem, że to może wina paliwa ale zmieniłem już kilkakrotnie stację paliw oraz samo paliwo.
Podłączenie pod komputer nie wykazuje żadnych błędów. Jest to coraz bardziej uciążliwe i denerwujące nie wiem gdzie szukać przyczyny a najgorsze jest to, że skończyła mi się gwarancja w tym miesiącu.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.