View Single Post
Stary 27-03-2012, 23:56   #629
Rexcorrus
ford::beginner

Model: Mondeo MK3 kombi Sinfoni
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przele

Cytat:
Napisał Boblo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to teraz kolego wywołałeś wilka z lasu. Mam chyba dosyć dobre układy z pewnym autoryzowanym " centrum diagnostycznym Delphi". To taki najniższy stopień autoryzacji delphi. Nie posiadają stołów probierczych do nadawania kodów ale mają autoryzację na diagnostykę i wymianę wtryskiwaczy naprawionych np. przez serwis o wyższym stopniu autoryzacji ( z możliowością nadawania koidów ). I właściciel tego serwisu powiedział mi, że chcąc dostać tę najniższą w stopniu autoryzację musiał kupić od delphi narzędzi za 30.000,- zł. i na tym się skończyło. Kiedy próbował się z nimi umówić na jakieś szkolenie w zakresie wykorzystania tych narzędzi i posługiwania się testerem to nikt nie był w stanie mu wyjaśnić do czego i jak te narzędzia wykorzystywać. Obecnie 80% tych narzędzi od kilku lat jest w szafie niewykorzystywana, a sam tester umie obsługiwać w takim zakresie w jakim sam się zorientował. I Ty mi mówisz o wiedzy autoryzowanych serwisów?! Jak już wspomniałem w poprzednim poście,.. firmie delphi to zalezy chyba tylko na wypchnięciu na rynek warsztatowy jak najwięcej drogiego sprzętu, a potem corocznego łojeniu kasy za "doglądanie" tego sprzętu i jakieś kolejne abonamenty. Cała fochowość serwisów,..autoryzowanych lub nie, spoczywa w rękach właścicieli warsztatów. A ciemnogród straszy się zgubnymi skutkami niezakodowanych wtryskiwaczy
Przepraszam, ale ta dyskusja robi się bez sensu. Ja wiem swoje, Ty wiesz swoje i ok, szanuje zdanie innych, ale nie bedę polemizował bo nie o to chodzi w tym temacie. Jeśli masz lub znasz dobry serwis - konkretnie pompiarzy bo raczej to zdechło w moim przypadku - poproszę o jakiś konkret na priwa - np telefon lub namiar na ich strone. I za to będę ci wdzięczny.