Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.
Dodam, że ostatnio zaczął mi okropnie dymić przy pierwszym odpaleniu na niebiesko, a zaraz po odpaleniu silnik działa na bardzo niskich obrotach tak jakby chciała nie mógł się zabrać do pracy, po kilku sekundach wszystko wraca do normy i działa...
Dzisiaj wybieram się na złom i postaram się zrobić podmiankę i zobaczymy co się stanie. Z tego co widziałem na sterowniku brakuje jednej klamerki a więc ktoś już przy tym majstrował. Jednak mam jedno ale przy awarii tego sterownika nie powinien pojawić się Bląd P132A - awaria sterownika turbiny?
EDIT
Wymieniłem sterownik na inny działający i ta sama dolegliwość, a więc to raczej nie sterownik turbiny... Dodam, że zauważyłem pare innych szczegółów, które mogą pomóc. Po odpaleniu silnika przez kilka sekund silnik tak jakby nie mógł się zebrać na swoje obroty, nie reaguje na pedał gazu. Wydaje mi się że wcześniej od razu po odpaleniu wchodził na obroty.
Po zostawieniu na luzie po ok 15 minutach znów pojawia się sprężynka, ponowne uruchomienie silnika nic nie pomaga(dodam, że kultura pracy silnik wygląda okropnie, obroty są nierównomierne i wyczuwa się dziwne wibracje podczas ich opadania). Sprężynka zostaje aż do momentu kiedy silnik będzie zimny, sytuacja zmienia się gdy np podczas jazdy już ze sprężynką na zegarach wył i wł silnik wtedy problem znika.
Ostatnio edytowane przez haa2e ; 10-04-2012 o 19:24
Powód: c.d.
|